Genting Malaysia Melaporkan Peningkatan Prestasi pada Q22022
toto

Genting Malaysia Melaporkan Peningkatan Prestasi pada Q22022

Genting Malaysia mencatatkan keputusan kukuh pada suku kedua tahun yang berakhir pada 30 Jun 2022. Syarikat itu melaporkan pendapatan $478 juta (MYR2.18 bilion) atau peningkatan lima kali ganda. Pemacu utama pendapatan result hk ini ialah Pusat Peranginan Bersepadu Malaysia.

Genting Malaysia Menandai Pemulihan Yang Teguh pada Q2022
Resorts World Genting berjaya menarik $293 juta sepanjang tempoh tersebut, atau kira-kira MYR1.31 bilion dalam mata wang tempatan. Keputusan suku kedua terus meningkat berdasarkan pemulihan sedikit yang dicatatkan pada suku pertama tahun, untuk tempoh berakhir pada 31 Mac. Pada masa itu, Kumpulan melaporkan pendapatan $385 juta (MYR1.72 bilion). Resorts World Gaming menjana $206 juta pada suku sebelumnya.

Walau bagaimanapun, keputusan kewangan terkini kekal kukuh. EBITDA diselaraskan untuk suku tersebut dilaporkan sebagai $139 juta atau MYR619.5 juta. Ini merupakan lonjakan ketara tahun ke tahun daripada $10 juta yang dilaporkan pada suku kedua 2021, dan peningkatan masih daripada $93 juta (MYR414.4 juta) yang dilaporkan pada Q1 2022.

Genting Malaysia terus beroperasi di luar Malaysia, memfokuskan kepada pembangunan di Mesir dan United Kingdom. Keputusan dalam hartanah tersebut juga berjaya meningkat dengan ketara dari segi tahun ke tahun. Hasil gabungan untuk hartanah luar negara mencecah $85 juta atau MYR381.2 juta.

Di Amerika Syarikat, pendapatan berjumlah $93 juta atau MYR417.2 juta dengan Genting Malaysian menunjukkan kepelbagaian yang kukuh. Kumpulan juga akan Keluaran Sydney meneruskan penubuhan sinergi yang lebih baik antara RWNYC dan Resorts World Cocktail, dengan harapan dapat menyatukan pendedahan pasaran tempatannya dan mengekalkan kedudukan utama di rantau timur laut AS.

Namun begitu, Asia kekal sebagai landasan di mana syarikat itu berharap untuk mencapai pemulihan sepenuhnya kerana risiko wabak COVID-19 yang besar kekal sederhana. Sehinggakan syarikat itu membenarkan dirinya bersikap optimistik dengan berhati-hati untuk prospek jangka terdekat industri riadah dan hospitaliti, Genting Malaysia menyatakan dalam laporan rasmi Q2.

Usaha Melangkaui Pasaran Asia Membayar
Di Malaysia, Kumpulan berhasrat untuk terus mengoptimumkan sumbangan hasil dengan menumpukan pada usaha menegak perniagaan utama dan pemasaran pangkalan data. Lawatan asing dan domestik ke Resorts World Genting juga Totobet SGP akan membentuk sebahagian besar keputusan masa depan Kumpulan. Kumpulan juga menyasarkan peningkatan dalam permintaan perjalanan di Bahamas kerana permintaan terpendam berkemungkinan besar akan memacu hasil yang ketara bagi syarikat pada suku tahun hadapan.

Banyak bergantung pada pandemik COVID-19 yang dijauhkan supaya perjalanan boleh memilih tahap pra-pandemi. Perubahan dalam sikap keseluruhan juga telah diperhatikan, dengan syarikat berusaha secara aktif untuk menarik pelanggan bernilai lebih tinggi.