TikTok keert mogelijk terug naar India als ‘TickTock’, suggereert een handelsmerkaanvraag van ByteDance – Technology News, Firstpost

Na PUBG mobiel keerde dit jaar terug naar India als Battlegrounds Mobile India, geven rapporten aan dat de populaire korte video-app van ByteDance TikTok, kan binnenkort terugkeren naar het land en het zal worden hernoemd als ‘TickTock‘.

Deze informatie werd onthuld in een handelsmerkaanvraag ingediend door ByteDance bij de Controller General of Patents, Designs and Trade Marks. Dit handelsmerk werd op 6 juli gedeponeerd en werd voor het eerst opgemerkt door tipgever Mukul Sharma op Twitter.

We hebben ook contact opgenomen met ByteDance om hetzelfde te bevestigen. We wachten de reactie af.

Vorige maand een verslag van De afdruk beweerde dat ByteDance “klaar is om de operaties te hervatten” in het land. Het bedrijf was naar verluidt in gesprek om het verbod op TikTok op te heffen en heeft naar verluidt ook functionarissen verzekerd dat het zou werken in overeenstemming met de IT-regels 2021.

In 2019 had ByteDance zijn chief nodal and grievance officer in India aangesteld, wat volgens de nieuwe IT-regels een cruciale vereiste is voor elk intermediair platform in India.

De laatste tijd veel apps die in 2020 werden verboden omdat ze “afbreuk doen aan de soevereiniteit, integriteit en veiligheid van het land”, proberen ze nu het verbod te omzeilen en terug te keren naar de Indiase markt. Krafton gelanceerd PUBG mobiel in India als Battlegrounds Mobile India net vorige maand, met de app die werd aangepast en gewijd aan gamers in India.

Shopping-app Zij in, dat ook deel uitmaakte van de 59 Chinese apps die India in juni 2020 blokkeerde, probeert via Amazon India een comeback te maken.


Posted By : Unitogel