De Series S e-scooter van Ola Electric die rechtstreeks aan kopers wordt verkocht, wordt thuisbezorgd – Technology News, Firstpost

Ola Electric maakt furore terwijl het zich voorbereidt om de komende dagen zijn eerste elektrische scooter te lanceren – naar verluidt de Series S genoemd. Het bedrijf gooide op 15 juli boekingen open voor de Ola Series S (met het reserveringsbedrag vastgesteld op een volledig restitueerbare Rs 499) en vergaarde binnen 24 uur een bestelling van een lakh voor de e-scooter. Nu, Tech2 heeft vernomen over de plannen van Ola Electric om zijn e-scooter rechtstreeks aan kopers te verkopen, waarbij het traditionele netwerk van dealers wordt vermeden, en dat de elektrische scooter van de Ola Series S rechtstreeks bij de kopers thuis wordt afgeleverd.

Ola Electric gaat direct-to-consumer verkoopmodel gebruiken

Als nieuwe speler in de scooterbranche heeft Ola Electric – dat zichzelf beschouwt als een start-up voor technische mobiliteit en niet als een voertuigfabrikant – ervoor gekozen om een ​​andere aanpak te hanteren dan de gevestigde tweewielermerken. Ola zal een direct-to-consumer verkoopmodel gebruiken, zodat het hele aankoopproces tussen de fabrikant en de koper zal zijn, waardoor Ola de noodzaak wegneemt om een ​​conventioneel dealernetwerk op te zetten, wat een arbeidsintensieve oefening zou zijn. In India staat Mercedes-Benz op het punt dit verkoopmodel later dit jaar in gebruik te nemen, en Tesla heeft hetzelfde model wereldwijd gevolgd.

De Ola Electric Series S-scooter wordt rechtstreeks bij de kopers thuis afgeleverd.

Ola heeft een aparte logistieke afdeling opgezet om het directe aankoopproces te vergemakkelijken, waarbij potentiële klanten in wezen de documentatie, leningaanvragen en andere gerelateerde stappen online kunnen invullen. Dit logistieke team zorgt ervoor dat de scooter wordt geregistreerd en direct bij de koper thuis wordt afgeleverd. Terwijl luxe autofabrikanten zoals Mercedes-Benz en Jaguar Land Rover al een tijdje thuislevering van voertuigen aan klanten faciliteren, zal Ola de eerste speler zijn die een dergelijk model op grote schaal uitvoert.

Lees ook: Hoe boek je de Ola Elektrische e-scooter online

Hoewel deze aanpak Ola de middelen bespaart die nodig zijn om een ​​uitgebreide winkelketen op te zetten, betekent dit ook dat het bedrijf op vrijwel elke locatie in India aan de vraag kan voldoen. Of het nu in een metro of in een Tier-III-stad is, degenen die een Ola e-scooter willen kopen, kunnen dit doen, omdat Ola ervoor zal zorgen dat de Series S kopers bereikt, ongeacht hun locatie.

De elektrische scooter van Ola heeft naar verluidt toonaangevende acceleratie- en bereikcijfers.  Afbeelding: Ola Electric/Tech2

De elektrische scooter van Ola heeft naar verluidt toonaangevende acceleratie- en bereikcijfers. Afbeelding: Ola Electric/Tech2

Bovendien wordt van Ola verwacht dat het ‘ervaringscentra’ opent – net zoals de ‘Ather Space’-winkels van Ather Energy – voor potentiële kopers om de e-scooter persoonlijk te bekijken en mee te nemen voor een testrit.

Zou Ola Electric kunnen kiezen voor service op afstand?

Bij gebrek aan een volwaardig verkoop- en servicenetwerk, kunnen veel mensen zich redelijkerwijs zorgen maken over de aftersalesondersteuning. Maar gezien de aanpak van het bedrijf om online te verkopen, kunnen die zorgen gemakkelijk worden weggenomen door klanten op afstand te helpen. Zoals tegenwoordig door verschillende autofabrikanten wordt gevolgd, kan Ola, in plaats van klanten een afspraak te laten maken en de scooter vervolgens af te zetten bij het tankstation om hem later weer op te halen, eenvoudig regelen dat servicepersoneel een klant bij hen thuis bezoekt en vervoert eventuele onderhoudswerkzaamheden uit. We verwachten meer over dit aspect te leren dichter bij de lancering van de scooter.

Ola Electric Series S e-scooter prijs zal naar verwachting variëren van Rs 80.000 tot Rs 1.1 lakh

De elektrische scooter van Ola zal naar verwachting beschikbaar zijn in Ola S1 en Ola S1 Pro-varianten. De kleuropties zijn naar verwachting matzwart, matroze, hemelsblauw, wit en meer. Ola Electric heeft ook onthuld dat de scooter kan worden opgeladen via een standaard 5A-stopcontact, of bij een van de ‘Hypercharger’-laadstations, die op dit moment in meer dan 100 steden live gaan en uiteindelijk meer dan 400 steden zullen bestrijken.

Ola Electric zal in eerste instantie 100 steden dekken met zijn 'Hypercharger'-netwerk.  Afbeelding: Ola Electric

Ola Electric zal in eerste instantie 100 steden dekken met zijn ‘Hypercharger’-netwerk. Afbeelding: Ola Electric

Het bereik van de Ola Series S e-scooter zal naar verwachting meer dan 100 kilometer bedragen. Wanneer het in de komende dagen wordt gelanceerd, zal de Ola Electric-scooter naar verwachting een prijs hebben van Rs 80.000 – Rs 1.1 lakh.

Lees ook: Ola Elektrische scooter raakt Bengaluru-wegen in handen van CEO Bhavish Aggarwal


Posted By : Unitogel