50 MP camera, een unieke chipset met krachtige AI-mogelijkheden en misschien een redelijke vraagprijs? Dit is wat je kunt verwachten: Technologienieuws, Firstpost

Details zijn schaars, maar een ding dat we wel weten, is dat OnePlus op 22 juli officieel de wraps van de OnePlus Nord 2 5G zal verwijderen. Om de lancering live te volgen, kun je hier naar het officiĆ«le OnePlus Youtube-kanaal gaan. Zorg ervoor dat u op de knop ‘herinnering instellen’ drukt, zodat u op tijd voor de lancering op de hoogte bent.

Terwijl u wacht, kunt u ook aan de slag hier op je smartphone (via Safari of Chrome) om te genieten van enkele AR-games die de lancering vieren. Doe het goed en u doet mee aan een loterij waarbij u een Nord 2 5G en een aantal andere goodies kunt winnen!

Wat we weten?

Uit de geplaagde afbeeldingen blijkt dat de Nord 2 beschikt over een bekend ontwerp en een drievoudige camera aan de achterkant. De weinige details die zijn bevestigd, geven aan dat we, net als de Nord ervoor, een 6,43-inch 90 Hz vloeibaar AMOLED-scherm met HDR-ondersteuning kunnen verwachten.

50 MP-camera

De achterste camera’s krijgen een flinke upgrade in de vorm van een 50 MP primaire camera op basis van Sony’s IMX 766-sensor. Deze camera heeft grotere pixels – wat zich zou moeten vertalen in licht verbeterde prestaties bij weinig licht en algehele beeldkwaliteit – en heeft OIS. De specificaties van de twee resterende camera’s moeten nog worden bevestigd, maar het is veilig om aan te nemen dat we een ultrabrede en een macro zullen krijgen.

MediaTek Dimensity 1200-AI-chip

Wat interessanter is, is de chipset die deze telefoon aandrijft. In tegenstelling tot de Snapdragon 765 van vorig jaar, krijgt de Nord 2 een grote upgrade in de vorm van de MediaTek Dimensity 1200-AI SoC die OnePlus samen met MediaTek heeft verbeterd.

De basischip is voorzien van een 8-core CPU – een ARM Cortex-A78 Ultra Core, 3x ARM Cortex-A78 prestatiecores en 4x ARM Cortex-A55 efficiencycores – gecombineerd met een Mali-G77 MC9 GPU. De chipset ondersteunt dual-SIM 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, quad-channel geheugen en dual-channel UFS 3.1-opslag.

De chipset kan 4K ‘gestapelde’ HDR-video-opnames aan, dus het is veilig om aan te nemen dat de OnePlus Nord 2 5G dat ook zal doen.

OnePlus heeft de RAM- en opslagspecificaties voor de Nord 2 5G niet bevestigd, maar we kunnen verwachten dat de nieuwe telefoon op zijn minst overeenkomt met de 12 GB RAM en 256 GB UFS 2.1-opslagopties van de vorige telefoon.

Zoals het staat, OnePlus-claims dat de nieuwe chip 65% snellere CPU en 125% snellere GPU-prestaties biedt in vergelijking met de vorige Nord.

In samenwerking met MediaTek heeft OnePlus de reguliere Dimensity 1200 genomen en nieuwe AI-functies ingebouwd. Deze hardware-versnelde AI-functies hebben voornamelijk te maken met beeldverwerking, stabilisatie en nachtmodus. Functies zoals AI Color Boost en Resolution scaling zijn ook aanwezig en zouden de ‘weergave-ervaring’ moeten verbeteren. We gaan ervan uit dat dit verwijst naar de kwaliteit van de afbeeldingen die je op het scherm ziet.

Tot slot de batterijduur. Nogmaals, er zijn geen officiƫle details op dit front, maar we mogen verwachten dat de Nord 2 op zijn minst overeenkomt met de vorige Nord en iets groters dan 4.000 mAh biedt met ondersteuning voor snel opladen van 30 W.


Posted By : Unitogel